Milyen a mi iskolánk?

Kedves Szülők, Gyermekek, kedves Látogatók !

Nagy örömmel köszöntjük az Ady Endre Református Általános Iskola honlapján.
Az Ady Endre Református Iskola 2017. szeptember 01-től a Budapest-Kispest-Központi Református Egyházközség intézménye.
Budapest XIX. kerületében, Kispesten található, a családi házas és a lakótelepi városrészek között, nagyon jó megközelíthetőséggel, közlekedési feltételekkel.
Iskolánk neve és a profilja többször változott, viszont a mindenkori tantestület törekvése a minőségi munkára, új utakat kereső és kipróbáló tevékenységekre mindig jellemző maradt.
Fontosnak tartjuk a református szellemiségű nevelés mellett, a vallási nyitottságot, ezért iskolánkba nemcsak református családok gyermekeit fogadjuk, hanem más felekezethez tartozó családok gyermekeit is.
Intézményünk nyolc évfolyamos általános iskola.
Az Ady Endre Református Általános Iskola vonzerejét növeli a gondosan kialakított pedagógiai programja, amelyben meghatározott célunk, hogy minden diákunk képességének megfelelő szinten sajátítsa el a tananyagot, a megfelelő kommunikációt. Olyan iskoláért dolgozunk, ahol felkeltjük a gyerekek érdeklődését, önálló tanulásra, gondolkodásra neveljük őket, megtaláljuk erősségeit, ahol barátaik vannak, számíthatnak a tanítóik, tanáraik segítségére, ahol jól érzik magukat, ahol szeretnek tanulni, együtt lenni.
A tantestületünk pedagógusai hatékonyan és lelkesen tudnak együttműködni a kitűzött közös célok érdekében. Sok változatos programmal igyekszünk a gyerekek iskolai életét színesíteni, s a közösségi érzést erősíteni.
Nagy hangsúlyt fektetünk a tehetségek felfedezésére, gondozására, az eredményes pályaorientációra. Kiemelt célunk, hogy a digitális világ eszköztárával és változatos, innovatív módszerekkel tanítsuk, fejlesszük a gyerekeket.
A tantestület elkötelezett a tehetséggondozásban, a környezettudatos nevelésben, a testmozgás, a sportolás támogatásában is.
Fontos törekvésünk az is, hogy a tanulási nehézségekkel küzdő, hátrányos helyzetű tanítványaink fejlődését segítsük. Szoros kapcsolatot építettünk ki a pedagógiai szakszolgálatban dolgozó és segítő szakemberekkel. Fejlesztő pedagógus, gyógypedagógus, logopédus segíti a rászorulókat.
Pozitív visszajelzés, hogy diákjaink a gimnáziumban és szakközépiskolában is megtartják eredményeiket, visszajárnak hozzánk.
A tanuláshoz kapcsolódó felzárkóztató és tehetséggondozó foglalkozásokon kívül többféle sportolási lehetőséget biztosít iskolánk: focizhatnak, kosárlabdázhatnak, szivacs-kézilabdázhatnak pedagógusaink irányításával, ill. külső edzőkkel is választhatnak más sportágakat.
Kerületünkben – így iskolánkban is – minden alsós gyerek számára biztosított az úszásoktatás.
Hisszük, hogy a gyermekeink legjobban pozitív, egymásra figyelő, elfogadó és támogató környezetben tudnak optimálisan fejlődni, ahol a szülők és a tanárok egymás partnerei a fejlesztésben, nevelésben.
A szülők nagy része aktívan támogatja az iskolánk pedagógiai munkáját, segíti a programokat, számíthatunk rájuk.
Az iskolánk tárgyi feltételeit folyamatosan fejlesztjük. Informatika-terem, sportudvar, játszóudvar, öko-kert.
Színvonalas, otthonos intézmény a miénk. Testvérintézményünk a Szőlőskert Református Óvoda. /1196 Templom tér 19./
Minden érdeklődőt biztatunk, ha szeretne jobban megismerkedni tanítási elveinkkel, gyakorlatunkkal, színes programjainkkal, eredményeinkkel, az iskola kínálta lehetőségekkel, akkor látogasson el a nyílt óráinkra, tájékozódjon a honlapunkról, s tapasztalja meg személyesen is, amit a tantestületünk és a tanítványaink is éreznek, hogy érdemes ebben az iskolában tanulónak lenni !