Étkezési igény jelzése a 2022/23-as tanévre

A szülők gyermekük étkeztetését az allábbi form segítségével igényelhetik:https://forms.office.com/r/ZATqqRAmYn Az étkezést augusztus 29-ig lehet igényelni szeptember hónapra és az egész tanévre. A díj kiegyenlítése utólag történik, azaz a szeptemberi étkezés díja október elején lesz számlázva. További információk, a napi étkezési díjak, a kedvezmények és a formanyomtatvány a kedvezmények igénybevételéről itt található: Az iskolai étkezésről a 2022/23-as tanévben

Évkezdés

Évnyitó szeptember 1-én 8:00 órakkor az iskola udvarán.Megjelenés ünneplő ruhában.Szeptember 1-én az első 4 óra lesz megtartva, ebéd után haza lehet vinni a gyermekeket.A tankönyveket, az első osztály kivételével, a tanévnyitó után mindenki megkapja. Az első osztály a tankönyveket a szülői értekezleten kapja meg.Szülői értekezlet időpontja: szeptember 1., 17:00 óra

Diákjaink a Csóri Sándor Népművészeti Fesztiválon

Iskolánk alsós diákjai szombaton délután a Csóri Sándor Népművészeti Fesztivál keretében kápráztatták el a közönséget produkcióikkal. Felkészítő tanáruk Neuwirth Annamária Prima Pirimissa díjas néptáncpedagógus. A fellépés mellett a Budai Vár színes forgatagában elvegyülve a népi játékokkal való ismerkedésre, mókázásra is jutott idő.

Nyári hangulatban

A tanév során nyújtott kitartó, szorgos munka után péntek délután a diákönkormányzat szervezésében egy fergeteges hangulatú, nyarat idéző forgatagban lazíthattak diákjaink. Az udvaron fagylaltvásár, csocsó- és pinpongasztal, karaoke és tánc várt kicsiket és nagyokat egyaránt. A vállalkozó kedvűek a szerencsekereket megpörgetve még a szerencséjüket is próbára tehették.

Nemzeti összetartozás napja

A Nemzeti összetartozás napját június 3-án egy projektnap keretében ünnepeltük meg. A reggeli műsor részeként Báder Iván tanár úr színes történelmi előadását a gyermekek által előadott dalok és versek fűszerezték. A délelőtt további részében az osztályok egy állomásverseny keretében mérkőztek meg egymással, melyen a 8.A osztály az első, az 5.A és 8.B osztály második, a 6. A osztály pedig a harmadik helyen végzett.

Gratulálunk!

Berki Alina és Bánhalmi Zsombor 8.B osztályos tanulók a Református Egyház Országos Cigánymissziója által szervezett 2022-es Aranyhíd vers- és prózamondó versenyen ezüst fokozatú helyezést értek el. Szeretettel gartulálunk a diákoknak és felkészítőjüknek, Báder Iván tanár úrnak!

Gratulálunk!

A kerületi matematika verseny Kizman Botond 3.A osztályos diákunk 2. helyezést ért el. A negyedik évfolyamosok versenyén Zuggó Nóra 4.A osztályos diákunk 3. helyezett lett. Szívből gratuláunk a diákoknak és az őket felkészítő tanító néniknek!

Áldozócsütrötök – projektnap

Áldozócsütörtökön egy projektnap keretében emlékeztünk Jézus mennybemenetelére. A reggeli közös áhítat után délelőtt a testnek és a szellemnek is kihívást jelentő, kreatív, játékos, egyben tanulságos feladatok, délután pedig egy tanár-diák röplabda mérkőzés várták az alsósokat és felsősöket egyaránt.

Kinder Tojás Fesztivál – Döntő

Május 22-én zajlott a KMO-ban a Kinder Tojás Fesztivál döntője Iskolánkból a Kissziporka néptáncegyüttes, a Pacsirták népdal együttes (4. osztály), a Csicsergők népdalegyüttes (3. osztály), Tóth-Koch Benjamin (próza katgória) és Medra Csenge Boglárka (hangszeres zene kategória) . osztályos tanulók képviselték iskolánkat. A néptánc csoport és Tórh-Koch Benjamin a 2., a Csicsergők 3., a Pacsirták a 4.helyen végzett. Szeretettel gratulálunk a gyerekeknek és felkészítőiknek!

Angolos versenyeredmények

Diákjaink kiemelkedően szerepeltek a kerületi angol nyelvi versenyeken. A vers- és prózamondó versenyen Szabó Hanna (6. osztály) és Zólyomi Gáspár Sámuel (8. osztály) értek el kiemelkedő eredményt, jutalomként könyvet, pólót és egy nyári ingyenes intenzív angol nyelvtanfolyamot nyertek. Az angol területi kvízversenyen az 5. a osztály csapata (Ágoston Nóra, Józsa Kristóf és Gölle Vivien) 78 csapatból az 5. helyen, míg a 6.A és 6.B osztályos diákokból álló csapat (Pál Zsófia, Lakatos Viktória és Takács Kamilla) a 6. helyen végeztek. Felkészítő tanáraik: Kapecska Rita és Palkovics Zsuzsanna Szeretettel gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak!