A tanórákon túl

Az Ady Endre Református Iskolában a tanórán kívüli tevékenységek széles kínálatával várjuk a gyermekeket. Délutáni szakköreink nemcsak testi és szellemi fejlődésüket, de kreativitásuk kibontakozását is segítik.

Intézményünk egyik specialitását, a kézilabda legkisebbeknek szóló sportága, a szivacskézilabda. Iskolánkban 2018 októberében indult e sportág oktatása, tehát új kezdeményezésnek számít.A mellett, hogy sportos, egészséges életre nevel, aktívabbá, ügyesebbé teszi gyermekeinket, s óriási élményt nyújt! Csapatunk már 2019 februárjában megkezdte a Magyar Kézilabda Szövetség által rendezett szivacskézilabda bajnokságban a szereplést, és még ugyanabban a tanévben felkérést kaptunk, hogy csapatunkkal bemutató edzés keretében mutassuk be az életkornak megfelelő edzés felépítését a leendő edzőknek.

Iskolánkban harmadik éve működik a Sakkpalota szakkör, ami komoly alapot jelent iskolánk értékrendjében és a gondolkodásra nevelésben. Diákjaink minden évben kiemelkedően szerepelnek a kerületi versenyeken. A Polgár Judit nemzetközi nagymester által kidolgozott program segítségével nemcsak a sakkjáték alapjait és szabályait sajátíthatják el a gyerekek, de fejlődnek társas kompetenciáik is. A sakk segít a matematika és más tantárgyak elsajátításában, és a logikus gondolkodásra tanít.

Az iskolánkban működő rajzszakkör a kötelező tanórákon is lehetőséget nyújt

a jó rajzképességgel rendelkező gyerekeknek tehetségük kibontakoztatására. Az alsó tagozatban az alapvető cél a gyermekek rajzkészségének fejlesztése, ismereteik bővítése, a felső tagozatban célkitűzés a tehetséges tanulók ez irányú továbbtanulásának elősegítése is. A kiemelkedően jó rajzosokat segítjük a Budapest Képző-és Iparművészeti Szakgimnáziumra való felkészítésben. A rajzszakkörön keretében iskolánk jól felszerelt rajztermében lehetőség nyílik olyan technikák megismerésére, mint például az aquarell, ecoline, vagy a pác.

A pedagógiai programunk kiemelt célja az emelt szintű idegen nyelv oktatás: az angol a beiratkozó gyermekek már első osztálytól kezdve játékos, oldott, vidám légkörben ismerhetik és szerethetik meg. Az induló első osztályokban emelt szintű angol idegennyelvi oktatást tervezünk.