Szivacskézi az Ady Endre Református Általános Iskolában

Iskolánk egyik specialitása a szivacskézilabda, ami a kézilabdázás előkészítő játéka. Intézményünkben 2018 októberében indult a kézilabda legkisebbek számára szóló sportágának oktatása. Amellett, hogy sportos, és egészséges életre nevel, aktívabbá, ügyesebbé teszi gyermekeinket, s óriási élményt nyújt. Valószínűleg ez a népszerűségének titka: a gyerekek első találkozásra beleszeretnek az ideális pattanási tulajdonságokkal rendelkező labdába.
A szivacskézilabdázás a gyermekek első, versenyélményt is nyújtó találkozása a labdával. Felkeltheti a mozgás, a rendszeres sportolás iránti vágyat és a többi sportjáték iránti érdeklődést. Csapatjátékra, a győzelem és a vereség megélésével pedig magára az életre is nevel.
A legügyesebb kézilabdás palánták akár a sportág jövőjét építhetik. 2018-ban, az akkor másodikosokra alapuló csapatunk gyors eredményeket ért el: már 2019 februárjában megkezdte a szereplést a Magyar Kézilabda Szövetség által rendezett szivacskézilabda bajnokságban. Még ugyanabban a tanévben az a megtisztelő felkérés érkezett hozzánk, hogy csapatunkkal bemutató edzés keretében mutassuk be az életkornak megfelelő edzés felépítését a leendő edzőknek. Itt hatalmas sikert arattak gyerekeink, ami iskolánknak büszkeséget, a gyerekeknek nagy élményt jelentett. Idén már eggyel idősebb korosztályban folytattuk a szivacskézilabdát. Munkánk sikerét jelzi többek között, hogy majdnem minden játékosunkért bejelentkezett a Kézisuli Alapítvány magasabb korosztállyal dolgozó edzője.
Ajánljuk szeretettel minden leendő elsősünk figyelmébe a szivacskézit a jó sportolásért, az ügyesség és a labdaérzék fejlesztéséért, a tartalmas játékért!
A szivacskézi edzője: Ékes Ádám testnevelőtanár.
Hajrá Ady, hajrá KSA!

Az edzésrő itt láthatnak egy rövid videót.

Szivacskézi az Ady Endre Református Iskolában

Iskolánk egyik specialitása a szivacskézilabda, ami a kézilabdázás előkészítő játéka. Intézményünkben 2018 októberében indult a kézilabda legkisebbek számára szóló sportágának oktatása. Amellett, hogy sportos, és egészséges életre nevel, aktívabbá, ügyesebbé teszi gyermekeinket, s óriási élményt nyújt. Valószínűleg ez a népszerűségének titka: a gyerekek első találkozásra beleszeretnek az ideális pattanási tulajdonságokkal rendelkező labdába.A szivacskézilabdázás a gyermekek első, versenyélményt is nyújtó találkozása a labdával. Felkeltheti a mozgás, a rendszeres sportolás iránti vágyat és a többi sportjáték iránti érdeklődést. Csapatjátékra, a győzelem és a vereség megélésével pedig magára az életre is nevel.A legügyesebb kézilabdás palánták akár a sportág jövőjét építhetik. 2018-ban, az akkor másodikosokra alapuló csapatunk gyors eredményeket ért el: már 2019 februárjában megkezdte a szereplést a Magyar Kézilabda Szövetség által rendezett szivacskézilabda bajnokságban. Még ugyanabban a tanévben az a megtisztelő felkérés érkezett hozzánk, hogy csapatunkkal bemutató edzés keretében mutassuk be az életkornak megfelelő edzés felépítését a leendő edzőknek. Itt hatalmas sikert arattak gyerekeink, ami iskolánknak büszkeséget, a gyerekeknek nagy élményt jelentett. Idén már eggyel idősebb korosztályban folytattuk a szivacskézilabdát. Munkánk sikerét jelzi többek között, hogy majdnem minden játékosunkért bejelentkezett a Kézisuli Alapítvány magasabb korosztállyal dolgozó edzője.Ajánljuk szeretettel minden leendő elsősünk figyelmébe a szivacskézit a jó sportolásért, az ügyesség és a labdaérzék fejlesztéséért, a tartalmas játékért!A szivacskézi edzője: Ékes Ádám testnevelőtanár.Hajrá Ady, hajrá KSA!

Közzétette: Ady Endre Református Általános Iskola – 2020. március 19., csütörtök