Módosítotás az intézkedési tervünkben

Kedves Szülők!

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterétől, Prof. Dr. Kásler Miklóstól kapott levélben foglalt rendelkezések alapján módosítottuk, frissítettük iskolánk járványügyi helyzettel kapcsolatos intézkedési tervét, melynek teljes változatát az alábbi linkre kattintva tölthetik le:

A módosítás elsősorban a 3. pontot érinti:

3. EGÉSZSÉGÜGYI SZEMPONTBÓL BIZTONSÁGOS KÖRNYEZET KIALAKÍTÁSA

3.1 Az intézmények területére október elsejétől csak az ott dolgozók, a gyerekek, tanulók léphetnek be, valamint azok, akik ott karbantartást, javítást végeznek, akik jogszabályi kötelezettségük miatt kell, hogy bemenjenek, valamint bizonyos feltételek mellett a gyerekek vagy diákok nagykorú kísérői. Ez a feltétel pedig az, hogy a maszkot helyesen kell viselnie, és így csak a testhőmérséklet-mérési pontig mehet.

3.2 A konyhára érkező külső be-,illetve kiszállítókat a konyha udvari bejáratánál történő testhőmérséklet ellenőrzés után léphetnek be az épületbe.

3.3 Az intézményekbe egyébként a fentebb felsoroltak is csak akkor mehetnek be, ha a testhőmérsékletük nem haladja meg az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket. 3.4 Ha egy  tanuló testhője eléri vagy meghaladja az előírtat, el kell különíteni és haladéktalanul értesíteni kell a szülőjét, törvényes képviselőjét. Senki sem utasíthatja vissza a hőmérést.

3.5 A testhőmérséklet – mérési pont az intézmény bejárata . Ahol minden reggel 6:30-tól  7:30-ig a mindenkori portás végzi a mérést . 7:30-tól  7:50 –ig pedig a bejárati ajtónál történik a testhőmérséklet  ellenőrzése  amit a   mindenkori udvari ügyeletes végez .Szükség esetén a hajnali ügyeletes pedagógus is végez  mérést.

7:50-től  pedig   a mindenkori portás végez mérést.

  3.6 Abban az esetben ha a testhője a tisztifőorvos által meghatározott érték fölött van akkor  megismételjük a mérést a jogszabály által meghatározott idő elteltével. A szülő addig az iskola bejáratánál várakozik.

3.7 Az intézmények bejáratánál vírusölő hatású kézfertőtlenítőt biztosítunk, amit minden belépő köteles használni.

Az étkezőben köteles mindenki étkezés előtt és után alaposan kezet mosni.

3.8  A szociális helységekben biztosítjuk a szappanos kézmosási lehetőséget, melyet vírusölő hatású kézfertőtlenítési lehetőséggel egészítünk ki.  Kéztörlésre papírtörlőket biztosítunk.