Országos versenyen értek el kiemelkedő eredményeket diákjaink

Idén májusban immár huszonharmadik alkalommal rendezték meg a református általános iskolák számára a „Velünk az Isten!” Országos Bibliaismereti Versenyt, melyen iskolánk diákjai – Harkai Ferenc Csabáné és Marton Marianna vallástanárok felkészítésével – kiemelkedően szerepeltek. A Kecskeméti Református Általános Iskola által szervezett megmérettetésen egy első és két harmadik helyezés mellett több különdíjjal is elismerte teljesítményüket a zsűri.

A nagy hagyományokkal rendelkező versenyen – mely egy online írásbeli fordulóból és egy színpadi előadásból állt – intézményünk három korcsoportban indított csapatot. Diákjaink mind dobogón végeztek, a zsűri pedig kiemelte találékony és szép feladatteljesítésüket.

Az I. korcsoportos csapatunk 3. helyezést ért el. Tagjai: Bittenbinder Bianka (2.A), Péter Anna (2.A), Pálmai Floransz (2.A), Szabad Bence (2.A) és Tenke Julianna (2.A). Felkészítőjük: Harkai Ferenc Csabáné.

A II. korcsoportos diákjaink országos első helyezettek lettek. A csapat tagjai: Ágoston Nóra (4.A), Harkai Julianna Zsófia (4.A), Marton Anna (4.A) és Nagy-Kovács Dóra (4.A). Felkészítőjük: Harkai Ferenc Csabáné.

A III. korcsoportos tanulóink csapata – Halász János, Kolozsy György és Magasi Barnabás – szintén felállhattak a jelképes dobogóra: 3. helyezést értek el. Felkészítőjük: Marton Marianna.

Diákjaink videón rögzített színpadi előadását – mely Az irgalmas samaritánus című bibliai történetet dolgozza fel – több külön elismeréssel jutalmazta a zsűri. Elismerésüket fejezték ki a bibliai történet szöveghű feldolgozásáért, a találékony díszletek ötletes alkalmazásáért, illetve a gyülekezeti ének szövegkörnyezetbe való beillesztéséért. Az előadásban Bittenbinder Bianka (2.A), Pálmai Floransz, Péter Anna és Tenke Julianna 2.A osztályos, illetve Ágoston Nóra, Harkai Julianna Zsófia, Józsa Kistóf, Marton Anna és Nagy-Kovács Dóra 4.A osztályos tanulóink vettek részt.

Szeretettel gratulálunk diákjainknak és felkészítőiknek!