Megemlékezés Ady Endréről

Istentisztelet és megemlékezés

Ady Endre református költő, iskolánk névadója 1919. január 27-én hunyt el, így halálának centenáriuma most vasárnap lesz.
Január 27-én vasárnap a 10 órai kezdettel lesz Istentisztelet, amelyen Mihályi győző Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész fog közöttünk Ady Endre verseiből szavalni.
Istentisztelet után az iskolánkban a Presbitérium és a gyülekezet tagjai megemlékezést tartanak a 100 éve elhunyt költőről, akinek temetésén is református lelkész vigasztalta a gyászolókat. A megemlékezést az iskolai emléktáblánál koszorú elhelyezésével zárjuk.
Mindenkit hívunk és várunk a vasárnapi Istentiszteletre templomunkba (Budapest-Kispest-Központi-Református Egyházközség, Templom tér 19.) és utána a megemlékezésre!

Iskolánkban hétfőn 12 órai kezdettel iskolarádiós megemlékezést tartunk a költő haláláról. A megemlékezés végén az osztályok képviselői – a dök tagjai, alsó tagozatból 2 fő osztályonként – koszorút helyeznek el az emléktáblánál. Kérem, hogy a koszorúzó tanulók ünneplő ruhába jöjjenek.

Áldás, békesség !