Adys sikerek a kerületi sakkversenyen

A sakk sokkal több, mint játék: nemcsak a gyermekek logikai gondolkodását és emlékezetét fejleszti, de a táblán való eligazodás egyebek mellett arra is megtanítja őket, hogyan tájékozódjanak síkban, a szabályok betartása pedig a személyiségüket is formálja.

A január 20-án megrendezett kerületi sakkversenyen intézményünk legifjabb diákjai kiemelkedő sikerrel szerepeltek. Másnap a felsős diákjaink is nagy sikereket értek el.

A harmadik korcsoportos fiúk közül Nemes Ábel a képzeletbeli dobogó második fokára állhatott fel, Pham Ngnoc Hai pedig a harmadik helyen végzett. A csapatversenyt is sikeresen teljesítették iskolánk tanulói.

Az alsóban két lánycsapat indult. Matiz Maja, Németh Borbála, Ágoston Nóra az 1. helyen, Oscsadnicsány Ágnes, Szabó Hanna, Dénes Emese pedig a 2. helyen végeztek.
Az alsós fiú csapat – Kripkó Zalán, Léber Dániel, Berecz Balázs, Nagy-Rádly Ármin – szoros kűzdelemben ezüstérmes lett.

A felsős fiú csapat – Pham Ngoc Hai, Nemes Ábel, Lantos Péter és Szőcs Krisztina, akinek külön elismerés jár, amiért a fiúk között is derekesan megállta a helyét – a képzeletbeli dobogó második fokára állhattak fel.

Gartulálunk!